Taitajien ensimmäinen kilpailusyksy
TaitajatJulkaistu: 21.12.2023 21.37

Taitajien ensimmäinen kilpailusyksy

Vuosi sitten tammikuussa aloitettiin hiljalleen Taitajien toimintaa, kun tarjosimme Taitureille vaihtoehdon lisäharjoitteluun yksinluistelupainoitteisessa ryhmässä Taiturit YL. Luistelijat pääsivät opettelemaan ja esittämään keväällä harjoitusohjelman. Sitten seitsemän luistelijaa halusivatkin aloittaa kilpailemisen kilpailusarjassa Taitajat Ei Axel. Sitten alkoi musiikkien etsiminen sekä pukujen suunnittelu. Kesäloman jälkeen aloitettiin samantien kilpailuohjelmien rakentaminen ja harjoittelu.


Lokakuun alussa harjoittelimme kilpailemista kahden puhtaalle menon merkeissä. Jännitys näkyi luistelussa todella paljon vielä tässä vaiheessa.

Innolla odotettu kilpailukausi käynnistyi koko ryhmän kanssa kotikisoissa Tikkurila Trophyssa lokakuussa. Kilpailuihin lähdettiin sillä ajatuksella, että nautitaan kokemuksesta ja pidetään hauskaa. Niin luistelijoita kuin valmentajaakin jännitti paljon, mutta kaikki selviytyivät hyvin. Ennen kisaa ei ollut mitään odotuksia, miten luistelijoiden on kilpailuissa mahdollista sijoittua. Kirke sai tuomareilta erityismaininnan "lennokas hyppyihin ponnistus", ja upeana yllätyksenä tulikin Annalle ja Emilialle kaksoisvoitto! Pisteet antoivat luistelijoille selkeän kuvan siitä, mitä voi yrittää harjoitella lisää ja kehittää.

Heti seuraavalla viikolla päästiin toisiin kilpailuihin Kirken, Sannin ja Annan kanssa. Tässä kisassa esiintyminen sujui jo huomattavasti paremmin. Oulunkylästä HTA:n kutsukilpailusta Anna nappasi toistamiseen kultaa ja Sanni upeasti pronssia!

Marraskuussa kilpailtiin taas koko ryhmän voimin Keravalla Tähtisade-kutsukilpailussa. Tunnelma oli ensimmäiseen kisaan verrattuna rento, ja kaikilla meni hienosti. Emilia luisteli kultaa ja Anna hopeaa.

Joulukuun alussa kisattiin jälleen kotihallissa KultaHelmi-kilpailussa. Emilia ja Anna luistelivat jälleen kaksoisvoittoon, ja Sanni sai erityismaininnan "kauniit käsien ojennukset".

Taitajat esittivät joulunäytöksessä viihdyttävän ohjelman Sian kappaleeseen Candy Cane Lane. Karkkitangot näyttivät upealta jäällä!

Pikkujouluja vietettiin keilaamisen merkeissä.

Luistelijoiden kommentteja ensimmäiseltä kilpailusyksyltä:

"Kilpaileminen on saanut minut sietämään paremmin epäonnistumisia, sekä näkemään onnistumiset ja iloitsemaan niistä. Kilpailut ovat saaneet minut myös tekemään itselleni konkreettisia tavoitteita niin luistelussa kuin muutenkin."

"Voittaminen on ollut kivaa!"

"Ajatus kisaamisesta oli itseasiassa jännittävämpää kuin itse kisaaminen. Ensimmäisissä kisoissa jäälle mennessä oli hyvä fiilis, eikä jännittänyt yhtään niin paljon, kuin olin kuvitellut."

Valmentajana Taitajien kanssa työskentely on ollut minulle tämän vuoden hienoin juttu! Vain vuodessa ollaan päästy jo kehityksessä todella pitkälle suunnitelmani mukaisesti niin jäällä, oheisissa kuin psyykkiselläkin tasolla. Parasta on ollut, kuinka ihana into luistelijoilla yksinluistelun harjoitteluun on.

Nyt odotetaan innolla kevätkauden kilpailuja, ja suunnitellaan jo jopa seuraavan kauden musiikkeja. Kirke ja Sanni ovat lähdössä Tallinnan kisaan tammikuussa, ja Emilia siirtyy jo seuraavaan kilpailusarjaan Taitajat Axel.

- Lumi

Ryhmän uusimmat uutiset