Tikkurilan Taitoluisteluklubin toimintalinja

TTK liikuttaa!

Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry (TTK) on yksi Suomen johtavista taitoluisteluseuroista sekä Olympiakomitean laatuohjelmaan kuuluva Tähtiseura. Tarjoamme korkeatasoista valmennusta sekä yksin- että muodostelmaluistelussa. Luistelukoulussamme pienet luistelijanalut oppivat vuosittain luistelun alkeet iloisessa ja pätevässä ohjauksessa. Koko ajan kehittyviä toimintamuotojamme ovat aikuisten ja kouluikäisten harrasteryhmät.

Visio

Tavoitteenamme on olla Vantaan liikuttavin urheiluseura ja kannustaa kaikki liikkeelle.

Arvot

Haluamme olla

  • uudistuva ja innostava seura
  • vastuullinen yhdistys
  • elämyksellisen urheilun mahdollistaja luistelukoulusta huipulle


Eettiset linjaukset

Tikkurilan Taitoluisteluklubissa jokainen voi olla toiminnassa mukana omien tavoitteidensa mukaisesti; kilpaluistelijana, harrastajana, ohjaajana, valmentajana ja vapaaehtoisena. Kaikki ovat tervetulleita mukaan seuramme toimintaan ja kaikkia kohdellaan hyvin. Haluamme korostaa seuramme toiminnassa hyvää käytöstä, terveellisiä elämäntapoja ja päihteettömyyttä.

Seuran organisaatio ja toimintatavat

Seuraa koskevat päätökset tehdään seuran kokouksissa. Kevätkokouksessa valitaan seuran hallitus, vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma, sekä päätetään jäsenmaksun suuruudesta. Syyskokouksessa vahvistetaan edellisen kauden toimintakertomus ja tilinpäätös.

Seuran toimintaa suunnittelee ja ohjaa hallitus, yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Hallitus organisoi kausittain tarvittavat toimikunnat. Vakiintuneita toimikuntia ja vastuutehtäviä ovat:

  • yksinluistelun kilpailutoimikunta
  • yksinluistelun kilpailuilmoittautumisista vastaava henkilö
  • muodostelmaluistelun kilpailukohtaiset toimikunnat
  • seuran varainhankinnasta vastaavat henkilöt
  • Tähtiseuratoiminnasta vastaavat henkilöt
  • nuorisotoimikuntavastaava

Muodostelmajoukkueet valitsevat keskuudestaan joukkueenjohtajat, rahastonhoitajan, varustevastaavat, viestintävastaavan ja varainhankinnasta vastaavat henkilöt.


Harjoitusryhmämme ovat:


Seuramme tarjoaa harjoittelu- ja harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille.

Lapset ja nuoret voivat aloittaa luistelemisen luistelukoulussamme ja aikuiset Luistelun iloa aikuisille -harrasteryhmässä. Ensimmäisiin harjoituksiin on hyvä tulla mukaan siten, että on kokeillut muutaman kerran luistimilla kävelemistä vaikka kotona paksulla matolla. Muita taitovaatimuksia ei ole. Matalan kynnyksen harrastetoimintaa järjestämme yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa eri muodoissa kausittain.

Alle kouluikäiset lapset voivat taitojen karttuessa edetä kehitysryhmien "Timantit" ja "Muokka-Tähdet" kautta ryhmiin, joissa harjoitellaan kilpailemista; Kilpureihin yksinluistelussa tai Ice Galaxy -joukkueeseen muodostelmaluistelussa. Edistyneet kouluikäiset lapset voivat siirtyä luistelukoulusta Taitureihin, ja aikuiset ovat tervetulleita Konkareista Ice Comedy -aikuismuodostelmajoukkueeseen.

Yksinluistelussa ja muodostelmaluistelussa on mahdollista edetä SM-tasolla kilpailemiseen asti.

Kaikissa ryhmissämme harjoitellaan taitoluistelun lajitaitojen lisäksi esiintymistä, musiikin tulkintaa ja oheisissa (jumpassa) monipuolisia liikkumisen perustaitoja, joista on iloa ja hyötyä koko elämäksi. Tervetuloa TTK:n luistelijan polulle - taidolla, tunteella, korkealle!